Ergotherapie Duiven

Ergotherapie

Uw leven weer oppakkenVanuit je mogelijkheden weer deelnemen

aan het dagelijkse leven.

Voor jezelf kunnen zorgen, je huishoudelijke taken weer (deels) oppakken, weer meedoen met activiteiten.


Een ergotherapeut kijkt eerst naar wat iemand nog wél kan en maakt op basis daarvan een behandelplan. Zo'n plan is maatwerk; ieder mens is anders. Voor de behandeling is er keuze uit een groot aantal "ingrediënten": oefeningen, gebruik van hulpmiddelen, dingen op een andere manier doen...


Maar ook aanpassingen in de omgeving en het creëren van begrip bij de mensen in je naaste omgeving door informatie en voorlichting kunnen ervoor zorgen dat je weer mee kunt doen en er "weer bij hoort".


Ergotherapie Duiven zorgt ervoor dat je je dagelijkse dingen weer zélf kunt doen. Dat zijn zaken zoals wassen en aankleden, eten klaarmaken en het huishouden doen, maar ook activiteiten als werken, sporten en spelen.


Daarnaast faciliteren we in aanpassingen en hulpmiddelen in en om je leefomgeving. Zodat je weer deelneemt aan het dagelijkse leven.


Ergotherapie

Eén op de vijf coronapatiënten heeft klachten die langer dan 4 weken -zelfs tot enkele maanden- voortduren. Dit wordt aangeduid als het postcovidsyndroom.

Bij de klachten wordt de boventoon gevoerd door chronische vermoeidheid, cognitieve problemen en aanverwante klachten zoals snelle overbelasting, concentratieproblemen, slaapproblemen en psychische problematiek.


Coronavrij en Fitter is een innovatief en succesvol therapieprogramma dat een oplossing biedt voor het postcovidsyndroom. Het richt zich niet alleen op specifiek herstel naar een coronavrij leven, maar ook naar een fitter leven!


In onze praktijk is Maud Hilhorst uw aanspreekpunt voor alle reguliere ergotherapie én het covid-herstelprogramma.

Herstelprogramma voor covid