Kinderdiëtetiek

Een kinderdiëtist helpt je wanneer er zorgen zijn over het voedingspatroon, de groei, de ontwikkeling of de gezondheid van je kind. Hierbij kun je denken aan:

-    Groei- en Ontwikkelingsproblemen. Een passend voedingsplan helpt om ervoor te zorgen dat een kind alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.


-    Eetproblemen. Kinderen kunnen soms last hebben van kieskeurigheid, weigering van bepaalde voedingsmiddelen of hebben moeite met voldoende gevarieerd eten. Een kinderdiëtist reikt strategieën aan om gezonde eetgewoonten te bevorderen.


-   Allergieën of Voedselintoleranties. Een diëtist helpt bij het identificeren van trigger voedingsmiddelen en het opstellen van een allergie-vriendelijk gezond dieet.


-   Overgewicht of Ondergewicht. Voor een kind met gewichtsproblemen biedt een kinderdiëtist ondersteuning voor het bereiken van een gezond gewicht. Zowel voor gewichtstoename als gewichtsverlies.


-   Chronische Gezondheidsproblemen zoals diabetes, coeliakie of cystische fibrose. Aangepaste voeding kan voor verlichting zorgen.


-   Vegetarisch of Veganistisch Dieet. Het is daarbij belangrijk ervoor te zorgen dat het kind alle essentiële voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor een gezonde groei en een gezonde ontwikkeling.